Мениджмънт на събития

Fotolia_04

 • Създаване на сценарий
 • Един сценарий никога не започва с момента на откриването на събитието. Често пъти – особено ако става дума за ивент, на който трябва да се съберат хора от различни географски райони, този сценарий започва до 48 часа предварително. И никога не завършва със закриването на събитието. В рамките на сценария предлагаме при необходимост съдействие за писането на речи и приветствия.

 • Попълване на списък с гостите, изработване и разпращане на покани
 • Всеки знае, че протоколните изисквания за съставяне на списък на поканените на официално събитие са толкова времеемки, колкото и самото издирване на точните адреси и титли на поканените. Допълнителните прозвънявания за уточняване на присъствието на гостите са необходимо подсещане; ако прекалим с тях се превръщат в предупреждение към гостите да пропуснат събитието.

 • Организация на транспорт, съоръжения, кетъринг, озвучаване
 • Вярваме в една стара индианска мъдрост от ХVI век: ако събитието е на открито през лятото, задължително ще вали дъжд с гръмотевици; ако е под тента през който и да било сезон, половин час преди старта ще се разрази буря. Затова при наемането на съоръжения и озвучаване предпочитаме да се държим като най-еснафски настроеното от трите прасенца – строим солидна къщичка и отвътре се надсмиваме на вълка.

 • Изработване на прес-фолдери и подаръци
 • Гостите рядко се вслушват внимателно в речите на подобни събития, особено ако те продължат повече от 10 минути. Това не означава, че не проявяват интерес към организаторите на събитието. Затова смятаме за задължително на тръгване да им предоставим информацията, която би могла да ги интересува, под формата на брошури, книги или електронен носител. Що се отнася до подаръците, никога не сме могли да разберем напълно неувяхващата мода на брандираните чадъри или тематичните пъзели. Най-елегантният подарък, който сме организирали беше уникална позлатена монета, изработена от Монетния двор на БНБ; най-безсмисления ще ви спестим.

   

  Item01
  Item02